İklim Kurultayı Gerçekleştirildi

14 Kasım 2019 tarihinde Deniz Kültürü Derneği ve Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen “İklim Kurultayı” kapsamında bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Bilge Tutak katılım göstermiştir. Nişantaşı Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleştirilen kurultayda Dr. Öğr. Üyesi Bilge Tutak tarafından da “Kutup Bölgelerinin İklim Üzerine Etkileri ve Türkiye’nin Kutup Araştırmaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirilmiştir.

iklim_1
iklim_2

Kurultay kapsamında özellikle iklim değişikliğinin denizler üzerine olan etkileri ve denizcilik sektörünün iklim değişikliğine ne gibi hazırlıklar yaptığı tartışıldı. Gemi inşaa, denizcilik, sigorta gibi deniz ticaretinin öncü sektörleri iklim değişikliğine yönelik ülkemizde ve dünyada sektörün nasıl hazırlandığına yönelik değerlendirmelerde bulundu. İklim değişikliği ile ortaya çıkabilecek yeni durumlara hazırlıklı olmak, aynı zamanda uluslararası kurallara uyum sağlamak ve ortaya çıkabilecek maliyetlerin deniz ticareti üzerinde nasıl etkilere sahip olabileceği de kurultay kapsamında tartışılan konulardandı.

iklim_3

Kurultay programına buradan erişebilirsiniz.